Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zolang iedereen geen tijd heeft, wordt samenwerken in ouderennetwerk moeilijk’

Een achttal organisaties zijn in Markelo gaan samenwerken om ouderen langer en prettig thuis te laten wonen. Het project “Good goan” – het ga je goed – is na twee jaar afgerond en de samenwerking werpt vruchten af. Het succes van de aanpak is net zo simpel als belangrijk: het begint met het gezamenlijk opstellen van een intake-formulier. ‘De basis voor elke hulpverlener, van zorg tot welzijnsprofessional’.
Foto: © PIKSEL / Getty Images / iStock
Premium

‘Wij wilden met het project voldoende passende zorg, activiteiten en voorzieningen voor ouderen en mantelzorgers opzetten. Dat is gelukt’, zegt Alice Olde Reuver of Briel, projectmanager van het project “Good Goan”. Ze zijn in 2019 begonnen met 8 netwerkpartners – huisartsen, wijkverpleging, thuiszorg, welzijnsorganisaties, ouderenvereniging, buurtzorg en de gemeente. Inmiddels weten professionals elkaar goed te vinden en hebben zij structureel overleg. ‘Wij doen geen acties meer dubbel en hebben vertrouwen in elkaar.’

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.