Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zes kantoren dicht bij Philadelphia Zorg

De Raad van Bestuur van Philadelphia Zorg heeft een plan ingediend voor een grote reorganisatie. Daarbij worden zes van de vijftien kantoren gesloten en gaan 60 full time functies verloren. De verandering is nodig om de bezuinigingen het hoofd te bieden en de bureaucratie terug te dringen, aldus de organisatie.
Zes kantoren dicht bij Philadelphia Zorg

Het plan is om Philadelphia Zorg te verdelen in drie clusters gericht op intensieve zorg, zorg en wonen en werk en begeleiding. De zorgorganisatie biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Het hoofdkantoor verhuist zal van Nunspeet naar Amersfoort verhuizen. Als gevolg van het sluiten van zes regiokantoren zullen diverse stafmedewerkers een andere werklocatie krijgen en zal een aantal ondersteunende medewerkers op de regiokantoren hun functie verliezen. Voor hen wordt passend werk gezocht binnen of buiten de organisatie.

Bureaucratie
De RvB wil ook de bureaucratie terugdringen door het methodisch werken te versimpelen. De functie van medewerkers die nu verantwoordelijk zijn voor het schrijven van omvangrijke ondersteuningsplannen, komen te vervallen. De coördinerend begeleiders, die de plannen ook met ouders en cliënten bespreken, gaan nu eenvoudige  ondersteuningsplannen schrijven. Ook komt er een nieuwe functie van zorgcoach, die onder meer de kwaliteit van de zorg toetst en de begeleiding regelmatig traint. Hierdoor zal een aantal cliëntadviseurs de huidige functie verliezen.

Bron: Philadelphia/ANP-Photo/Koen Suyk

1 REACTIE

  1. Het is nu tijd om de grote organisaties or te heffen. Terug naar de kleine organisaties waar zorg nog normaal is, zakkenvullen uit den boze en waar met plezier gewerkt wordt zonder je af te vragen wanneer de volgende reorganisatie er aan zit te komen en daarmee je baan verdwijnt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.