Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Youth in Action maakt jongere socialer

Het Europees uitwisselingsprogramma 'Youth in Action' leidt bij een grote meerderheid van de deelnemende jongeren - 80 procent - tot een toename van hun sociale vaardigheden.
Youth in Action maakt jongere socialer

Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. Bij 146 jongeren die deelnamen aan de projecten van Youth in Action is een vragenlijst afgenomen. Onder de jongeren die meedoen aan het uitwisselingsproject bestaat veel variatie wat betreft culturele en sociaaleconomische achtergrond en opleidingsniveau. Wel kwamen de meeste jongeren uit de Randstad. Zij worden aangemeld via lokale organisaties als clubs en verenigingen.

Toleranter

Van de jongeren zei 71 procent dat zij na deelname aan een uitwisselingsproject toleranter zijn geworden ten opzichte van mensen uit andere culturen. Bij ruim 70 procent van de jongeren verbeterde ook de organisatievaardigheden.

Vrijwilligerswerk
Het programma Youth in Action van de Europese Commissie geeft van 2007 tot 2013 subsidie aan Europese projecten voor jongeren, zoals vrijwilligerswerk en groepsuitwisselingen. Doel ervan is de betrokkenheid van jongeren bij de maatschappij en bij Europa te vergroten. Het programma heeft jaarlijks circa drie miljoen euro beschikbaar en wordt uitgevoerd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: NJi

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.