Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woningstichting Den Helder betaalt niet mee aan Vogelaarwijken

Woningstichting Den Helder hoeft van het Centraal Fonds van Volkshuisvesting (CFV) niet langer mee te betalen aan het opknappen van Vogelaarwijken elders in het land. Het bespaarde geld wordt nu gestoken in de twee herstructureringswijken in Den Helder zelf. Dit maakte woningstichting Den Helder donderdag bekend. Volgens CFV-directeur Jan van der Moolen juicht Woningstichting Den Helder echter te vroeg.
Woningstichting Den Helder betaalt niet mee aan Vogelaarwijken

De woningstichting maakte samen met twaalf andere Noord-Hollandse corporaties bezwaar tegen de Vogelaarheffing. Via deze heffing moeten 405 corporaties in Nederland geld geven aan de vijftig corporaties die veertig Vogelaarwijken in Nederland opknappen. De bezwaarcommissie van het CFV stelde hen in het gelijk omdat blijkt dat een bijdrage vanuit de rest van het land overbodig lijkt.

Voldoende vermogen
Uit onderzoek van het ministerie is gebleken dat, op twee na, alle Vogelaarcorporaties zelf voldoende vermogen hadden om in hun prachtwijken te investeren. Financieel directeur Peter Kramer van woningstichting Den Helder: ‘De Vogelaarwijken hebben 25 miljoen euro ondersteuning nodig. De totale Vogelaarheffing bedraagt nu nog 75 miljoen euro. Deze beslissing kan de basis zijn van het ontzien van corporaties die het geld van de heffing beter zelf kunnen gebruiken.’

Opschorting van heffing
Volgens CFV-directeur Jan van der Moolen moet de Helderse corporatie de heffing gewoon betalen. ‘Onze commissie bezwaarschriften heeft een deel van het bezwaar gegrond verklaard, maar dit heeft puur een opschorting van de heffing tot gevolg. Bovendien moet het bestuur nog besluiten of zij het advies overnemen’, aldus Van der Moolen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.
 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.