Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winterse opvang daklozen in steden op gang

Het Leger des Heils heeft in verschillende steden het aantal slaapplaatsen uitgebreid. In verband met de verwachte strenge kou moeten daklozen in Groningen verplicht binnen slapen. In sommige steden zijn geen extra bedden nodig.
Winterse opvang daklozen in steden op gang

In Groningen zijn ongeveer 25 mensen dakloos. De opvangorganisatie voor daklozen in Groningen, de Stichting Huis, heeft met de politie afgesproken dat daklozen, wanneer bekend is waar ze buiten verblijven, opgehaald worden en naar de stichting worden gebracht. Een standaard afspraak wanneer temperaturen van min tien graden worden verwacht.

Extra bedden
Het Leger des Heils heeft in verschillende steden het aantal slaapplaatsen uitgebreid. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn 115 extra bedden neergezet. Ook de vestigingen Ede en Enschede hebben meer slaapplaatsen gecreëerd. Volgens een woordvoerder van het Leger maken daklozen gretig gebruik van de extra opvang. ‘Het is vol. Maar we kunnen het aan.’

Niet nodig
In sommige steden waren extra bedden niet nodig. In Rotterdam en Maastricht steeg het aantal daklozen dat wil overnachten niet, aldus de woordvoerder van het Leger des Heils.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.