Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnersway: snel verbeteren of dicht

Verslaafdenopvang Winnersway in Leiden krijgt nog twee weken om de zorg op orde te brengen. Slaagt de instelling daar niet in, dan dreigt Jet Bussemaker (Volksgezondheid) de opvang te sluiten. Dat schreef de staatssecretaris woensdag aan de Tweede Kamer.
Winnersway: snel verbeteren of dicht

De instelling moet onder meer de opname van nieuwe cliënten verbeteren, beter samenwerken met huisartsen, ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg. Ook moet de opvang patiënten beter informeren over hun behandeling. Lukt dat allemaal niet, dan vindt Bussemaker sluiting gerechtvaardigd.

Afspraken
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had de verslaafdenopvang dit voorjaar al te verstaan gegeven dat de kwaliteit van de zorg snel omhoog moet. Maar vorige maand stelde de inspectie vast dat er nog niet veel is verbeterd en dat Winnersway zich niet aan de afspraken houdt. Bussemaker zegt zich zorgen te maken over de zorg voor kwetsbare cliënten als verslaafden.

Stoppen
Winnersway ontvangt AWBZ-gelden. Het zorgkantoor heeft bekeken of de instelling daar nog wel recht op heeft. Bussemaker wil de Kamer nog niet vertellen welke conclusies het zorgkantoor inmiddels heeft getrokken, omdat Winnersway die eerst nog moet horen. De Tweede Kamer drong er eerder al op aan om de financiering te stoppen. De staatssecretaris schrijft dat zij dit meteen zal doen als daar aanleiding voor is.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

 

Bron: ANP/Foto: Robert Vos/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.