Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnersway moet dicht van VWS

De verslaafdenopvang Winnersway in Leiden moet dicht. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker donderdag besloten. De opvang had twee weken de tijd gekregen de zorg op orde te brengen, maar is daar niet in geslaagd vindt de staatssecretaris.
Winnersway moet dicht van VWS

Het geduld van Bussemaker met Winnersway is op, schreef ze aan de Tweede Kamer. De instelling krijgt acht dagen de tijd om de clienten ergens anders onder te brengen. Daarna moet de opvang dicht. Winnerswat mag pas weer open als de instelling alsnog voldoet aan de eisen die Bussemaker had gesteld. De opname van nieuwe clienten moest  verbeteren en de instelling moest zorgen voor een betere samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en de geestelijke gezondheidszorg.

Te laat
Hoewel Winnersway net met een huisartsenprakijk had afgesproken om samen te gaan werken, komt dit volgens de minster te laat. Als de instelling weer open gaat, zal de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de opvang scherp in de gaten gaan houden. De inspectie had Winnersway dit voorjaar al gemeld dat de kwaliteit van de zorg snel omhoog moest, maar dat schoot niet op.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP Foto:ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.