Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wijkverpleegkundige spil in de wijk

‘Omdat de wijkverpleegkundige een belangrijke spil in de wijk moet zijn, is het programma de Zichtbare Schakel gestart.' Dit zei staatssecretaris Bussemaker bij de werkconferentie ‘Zichtbare Schakel’.
Wijkverpleegkundige spil in de wijk

‘Met dit project krijgt het werk van de wijkverpleegkundige meer inhoud door aan de verplegende taken een coördinerende, een regisserende en een signalerende taak toe te voegen. Het werk van de wijkverpleegkundige moet er op gericht zijn dat de positie van de cliënten wordt versterkt, zodat ze zelfstandig kunnen wonen en niet afhankelijk worden van de AWBZ.’ Dat zei staatssecretaris Bussemaker op de werkconferentie vorige week.

Zichtbare verpleegkundige
Met ‘Zichtbare Schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ geeft de staatssecretaris uitvoering aan de motie Hamer. De Tweede Kamer nam deze motie in september 2008 aan, om het aantal wijkverpleegkundigen vooral in veertig aandachtswijken uit te breiden. Beroepsvereniging voor zorgprofessionals V&VN is betrokken bij dit programma.

Wonen, zorg, welzijn
De wijkverpleegkundige moet weer zichtbaar worden. In de eerste plaats voor de bewoners in de wijk, maar ook voor de collega-professionals op het terrein van wonen, zorg en welzijn en voor de gemeente. Eind 2009 zijn 42 Zichtbare Schakel-projecten van start gegaan in de aandachtswijken. In totaal moeten de projecten werk bieden aan 250 extra wijkverpleegkundigen, waarvan er nu met de start van het programma zo’n 200 aan het werk gaan.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: V&VN/ foto: ANP Koen Suyk

1 REACTIE

  1. Wij zijn net gestart, met het programma “de zichtbare schakel”. Onder de naam “nait soezen”, in de stad Groningen.
    Het geeft veel voldoening, dat we het werk waar we goed in zijn kunnen doen, zonder allerlei regeltjes.
    Dus nait soezen, moar doun!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.