Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie wint de eerste Transformatie Trofee?

Er zijn mooie innovatieve aanpakken in het veld, maar het is belangrijk dat deze gedeeld en bekroond worden. Om dat mogelijk te maken, heeft Sociaal Werk Nederland een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Transformatie Trofee. De eerste uitreiking van de Transformatie Trofee vindt plaats op woensdag 28 november. Meedingen naar de prijs kan tot en met 31 oktober.
Wie wint de eerste Transformatie Trofee?
Foto: iStock

Nee, het hóeft geen robot of app te zijn. Een onverwachte samenwerking tussen bedrijfsleven, bewoners en een sociaal werker? Of juist een bestaande interventie in een eigentijds jasje? De Transformatie Trofee gaat naar een organisatie die voorop loopt met concrete vernieuwing in de ondersteuning van kwetsbare bewoners en buurten. Bijvoorbeeld met een project dat werkelijk bijdraagt aan ‘meer preventie en minder dure zorg’. Of een aanpak waarbij professionals volgens een nieuwe formule optrekken met buurtbewoners. Of die vindingrijke combinatie van een online tool en face-to-face-contact met een professional.

Meedingen naar de prijs?

Iedereen die werkt bij een sociaalwerkorganisatie kan een innovatieve aanpak aanmelden. Het hoeft geen splinternieuwe ontwikkeling te zijn: ook een beproefde methode die is afgestoft en opgepoetst kan winnen. Let wel: de organisatie wint uiteindelijk de prijs. Een mooie kans dus om de eigen organisatie in de spotlights te zetten. De winnaar van de Transformatie Trofee ontvangt niet alleen 5.000, maar ook deskundige op-maat-begeleiding om de aanpak verder te brengen en publiciteit voor de aanpak via onder meer Zorg+Welzijn en Movisie.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Tijdens een ledenbijeenkomst van Sociaal Werk Nederland op 28 november 2018 kiezen de aanwezigen uit drie geselecteerde kandidaten de winnaar van de Transformatie Trofee 2018.

Wat zijn de voorwaarden?

De aanpak moet een oplossing bieden voor een actueel vraagstuk in de praktijk van het sociaal domein. Die oplossing moet aantoonbaar bijdragen aan de transformatie. Wetenschappelijke onderbouwing is niet nodig, maar de werkwijze moet wel overdraagbaar zijn. Bovendien moet de aanpak worden uitgevoerd door (iemand van) een lidorganisatie van Sociaal Werk Nederland zelf, of in team-/samenwerkingsverband.

Meer weten of direct een innovatieve aanpak aanmelden? Ga dan naar de website van de Transformatie Trofee.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.