Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wethouder Amsterdam gunt inburgeraars lening

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es vindt dat er een sociaal leenstelsel moet komen voor inburgeraars. Dat zegt ze vrijdagavond in het NCRV-programma ‘Altijd Wat’.
Wethouder Amsterdam gunt inburgeraars lening

De lening moet volgens de wethouder, die gaat over werk, inkomen en participatie in Amsterdam, vergelijkbaar zijn met de studiefinanciering. ‘Mensen moeten tegen weinig of geen rente geld kunnen lenen. Waar je vervolgens lang over kan doen om die lening terug te betalen’, aldus Van Es.

Bezuinigen
Een vrijwillige inburgeringcursus kost enkele duizenden euro’s. Het kabinet wil fors bezuinigen op inburgeren en het budget tot nul reduceren. Van Es denkt dat dit ten koste gaat van de opkomst van de zogeheten oudkomers, mensen die vrijwillig inburgeren en straks zelf de kosten voor hun cursus moeten betalen. Nu nemen gemeenten deze kosten voor hun rekening.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: ANP Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.