Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wet maakt salariscode zorgbestuurders overbodig

Minister Klink en staatssecretaris Bussemaker nemen geen genoegen met de salariscode die de zorgbestuurders hebben gemaakt. Volgens een woordvoerder van VWS komt er een wettelijk maximumsalaris voor bestuurders in de zorg en in de jeugdzorg.
Wet maakt salariscode zorgbestuurders overbodig

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken werkt aan een wettelijke norm voor bestuurders in de publieke sector. De zorgsector heeft zich juist een eigen salariscode opgelegd. Maar daarmee nemen minister Klink en staatssecretaris Bussemaker geen genoegen. Volgens de website van Zorgvisie zullen bestuurders van zorgaanbieders in de cure en de care, patiëntenorganisaties en in de jeugdzorg komen te vallen onder de wet Normering, zo meldt een woordvoerder van VWS. ‘Als de wet in werking treedt, kan de eigen salariscode van de sector komen te vervallen.’

Afwijken
De inhoud van de wet staat volgens Zorgvisie nog niet vast. ‘In het wetsvoorstel staat natuurlijk de salarisnorm van 181.000 euro, wat wel de Balkenendenorm genoemd wordt. Maar of en wanneer zorgorganisaties daarvan kunnen afwijken, kan ik nog niet zeggen’, aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. De komende maanden kunnen de partijen in het veld hun zegje doen over het voorstel. Naar verwachting gaat een wetsvoorstel in het voorjaar 2010 naar de Tweede Kamer. De wet gaat dan op zijn vroegst in 2011 in.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.