Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Werkloosheid allochtone jongeren is dramatisch’

De werkloosheid onder allochtone jongeren van 15 tot 25 jaar neemt in snel tempo toe. Terwijl de werkloosheid onder autochtone jongeren in het eerste kwartaal van dit jaar naar 10 procent steeg, nam die onder allochtone leeftijdsgenoten toe van 22 tot 29 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
‘Werkloosheid allochtone jongeren is dramatisch’

Dat blijkt uit onderzoek dat het instituut voor multiculturele vraagstukken Forum maandag heeft bekendgemaakt. Volgens de organisatie stijgt de werkloosheid onder jongeren van niet-Nederlandse afkomst al jaren structureel meer dan die onder autochtone jongeren. Dat komt onder meer doordat veel jongeren vanwege de economische crisis eerst zijn gaan doorleren en nu op de arbeidsmarkt komen.

Marokkaans

In de afgelopen 12 maanden steeg vooral de werkloosheid onder Turkse en Marokkaanse vrouwen en onder jongeren van niet-westerse afkomst. Van die groep jongeren zit 29 procent zonder baan, bij Marokkaanse jongeren is dat zelfs 39 procent. Het totaal aantal werklozen in Nederland steeg van 418.000 mensen in het eerste kwartaal van vorig jaar tot 484.000 in de eerste 3 maanden van dit jaar, een toename van 16 procent.

Volgens Forum is er in verkiezingsprogramma’s van politieke partijen te weinig aandacht voor dit ‘dramatische’ probleem.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.