Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkgelegenheid zorg groeit spectaculair

De werkgelegenheid in de zorg is de afgelopen tien jaar spectaculair gegroeid. Driekwart van het aantal nieuwe banen ging naar deze sector. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Werkgelegenheid zorg groeit spectaculair

In het afgelopen decennium groeide het aantal banen in de zorg met 385.000. Het totale aantal banen in Nederland nam toe met 515.000. De werkgelegenheid in de zorg is minder gevoelig voor conjunctuur en groeide de afgelopen tien jaar met 38 procent. De zorg omvat zowel gezondheidszorg (543 duizend banen) als verzorging en welzijn (846 duizend banen).

Onderwijs
Bij de overheid groeide het aantal banen tussen 2000 en 2010 met 101.000, wat neerkomt op 10 procent. Dit betrof vooral banen in het onderwijs.

Crisis
De marktsector is goed voor driekwart van alle banen in Nederland. In deze sector groeide de werkgelegenheid slechts met 30.000 banen (0,4 procent). De recessie in 2002/2003 en de economische crisis van 2008/2009 deden de banengroei van de marktsector in de andere jaren teniet.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.