Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weinig tbs-plaatsen voor vrouwen

Voor vrouwen die veroordeeld zijn tot tbs met dwangverpleging, zijn er amper plaatsen in klinieken, zo meldt de Telegraaf. Het ministerie van Justitie erkent dat vrouwen met tbs ten opzichte van mannen slecht plaatsbaar zijn. Dat komt door het beperkte aantal locaties, aldus het ministerie.
Weinig tbs-plaatsen voor vrouwen

Het dagblad neemt als voorbeeld de 24-jarige Marike H. die in 2006 en 2008 haar pasgeboren baby’s vermoordde. Haar gevangenisstraf loopt ten einde, maar voor haar is nog geen plek in een tbs-instelling. Haar advocaat, mr. Evert van der Meer, benadrukt in de krant dat het juist belangrijk is dat zij nu met de behandeling start. ‘Ze is nu nog gemotiveerd.’

Gestaag
Van der Meer geeft aan dat er voor vrouwen met een tbs-maatregel nauwelijks behandelplekken zijn, terwijl het aantal gestaag toeneemt. ‘De wachtlijst bedroeg ruim acht maanden voor mijn cliënt.’ Van alle tbs-veroordeelden is 6 procent vrouw. Jaarlijks gaat het om ongeveer 100 vrouwen, aldus de Telegraaf.

Noodzakelijk
Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zegt dat het lastige soms is dat voor bepaalde tbs’ers een specifieke behandeling en plaats noodzakelijk is. Justitie werkt aan het uitbreiden van beschikbare plaatsen.

Lees hier het artikel in de Telegraaf

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: de Telegraaf/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.