Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weer actie tegen korten passend onderwijs

De onderwijsvakbonden AOb en CNV Onderwijs houden op 19 mei een landelijke actiedag tegen de bezuinigingen in het passend onderwijs. Niet uitgesloten is dat er die dag ook gestaakt gaat worden.
Weer actie tegen korten passend onderwijs

Afgelopen donderdag vergaderde de Algemene Onderwijsbond (AOb) over de te nemen stappen. Dagelijks bestuurslid Liesbeth Verheggen: ‘We hebben de afgelopen maanden steeds op publieksvriendelijke wijze laten weten dat minister Van Bijsterveldt met de bezuinigingen op speciaal onderwijs verkeerd bezig is. Maar het houdt een keer op.’ Tot 19 mei volgen nog een aantal publieksvriendelijke acties van de vakbonden.

Extra aandacht
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil 300 miljoen euro bezuinigen in het passend onderwijs, dat is bedoeld voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die extra aandacht nodig hebben door bijvoorbeeld een ziekte. Begin februari kwamen al ruim elfduizend mensen protesteren in Nieuwegein tegen deze plannen. Maar omdat de minister bij haar plan blijft, volgen nieuwe acties.

CDA-congres
Op 2 april vragen de bonden voorafgaand aan het CDA-congres aandacht voor hun protest en op 19 mei is de landelijke actie. Deze wordt waarschijnlijk in Den Haag gehouden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP foto: ANP Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.