Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat werkt in het sociaal werk?

Met welke vormen van onderzoek kun je het beste te weten komen wat wel of niet werkt in de sociale sector? Kenniscentrum MOVISIE gaat onderzoeken welke manieren van evalueren werken. Ze nodigt daarvoor universiteiten, hogescholen en andere kennisinstituten uit om voor 1 april 2013 een voorstel in te dienen.
Wat werkt in het sociaal werk?
Foto: ANP-Photo/Rick Nederstigt

Het doel van het onderzoek ‘Inzicht in sociale interventies’ is dat interventies in de sociale sector worden toegepast en verbeterd, zodat burgers en cliënten beter bediend worden. Het kan gaan om onderzoek waarbij voorop staat of een interventie werkt en om onderzoek naar hoe een interventie werkt. De ingediende onderzoeksmethoden worden uitgetest in de praktijk van de sociale sector. Het programma heeft een dubbele opbrengst: het genereert kennis over de bruikbaarheid van een vorm van evaluatie én over de werkzaamheid van een interventie zelf.

Thema

In 2013 is het thema ‘Informele sociale steunstructuren’. Voorstellen moeten betrekking hebben op dit thema. Alle vormen van evaluatieonderzoek naar interventies komen in aanmerking voor het onderzoeksprogramma van MOVISIE. Dit kan onderzoek zijn dat praktijkwerkers (deels) zelf kunnen uitvoeren, maar ook onderzoek waarvoor specialistische onderzoekskennis nodig is.
Meer informatie over het onderzoeksprogramma en de opbrengsten is hier te vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.