Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat als je cliënt zelfmoord wil plegen?

Sociaal werker Antoinet Wijnakker werkt met jongeren en voert regelmatig gesprekken over suïcidegedachten. ‘Je voelt je onmachtig, maar ik heb geleerd het onderwerp niet uit de weg te gaan. Mijn collega’s helpen mij doordat ik mijn ervaring met hen kan delen.’
Foto: iStock

‘Een van mijn jongeren liet in een gesprek vallen dat hij dagelijks gedachten had over zelfmoord. Ik dacht dat ik dat moment niet kon laten gaan. Vijftien jaar was hij, kon eigenlijk niet duidelijk maken wat het probleem was. Het voelde niet goed, ik ben het gesprek aangegaan. Ik maakte duidelijk dat hij me altijd kon bereiken, even appen of bellen. Ik stelde vragen en hij zei: “Elke ochtend sta ik op met de gedachte:

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.