Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Wantoestanden in verzorgingshuizen’

In verzorgingshuizen zijn veel wantoestanden, zonder dat iemand daar weet van heeft. Dat zegt het Nationaal Ouderenfonds. Het fonds dat zich specifiek inzet voor het welzijn van ouderen stelt dat mishandeling vaak niet wordt gemeld uit angst nog slechtere verzorging te krijgen.
'Wantoestanden in verzorgingshuizen'

Het ouderenfonds laat dit weten naar aanleiding van een reportage van regionale Omroep West. De omroep registreerde een schrijnend geval in verzorgingshuis Willem Drees in Den Haag. Eind december zaten de bewoners daar dagenlang in de vrieskou. Nu blijkt dat er ook verwaarlozing en mishandeling in het huis heeft plaatsgevonden, zo meldt de lokale omroep.

Geluidsopnames
Het Willem Dreeshuis viel twee jaar geleden onder de zorginstelling Meavita. Inmiddels is deze organisatie failliet. In die tijd werd de licht dementerende moeder van Frances van Rijn in het verzorginghuis opgenomen. In een paar maanden tijd zag Van Rijn haar moeder zienderogen achteruitgaan. Uit geluidsopnames blijkt dat moeder van Van Rijn na een val uit bed niet de juiste hulp krijgt en onheus wordt bejegend door een personeelslid.

Inspectie
De SP heeft naar aanleiding van de reportage Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Bussemaker. De partij wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg versneld onderzoek doet naar de wantoestanden. Woordvoerder Max Grumbert van HWW Zorg, waar het Willem Dreeshuis nu onder valt, erkent de klachten en zegt dat er inmiddels maatregelen zijn getroffen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Get Flash to see this player.

Get Flash to see this player.

Bron: West online

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als u schrijft verzorgingshuizEN dan dient u met meerdere voorbeelden te komen of ander bewijsmateriaal. Ik verdedig nu niet de zorgaanbieders. Het gaat er mij om dat familieleden zich rot schrikken als ze zoiets lezen. Dus moet je het heel zeker weten aleer zoiets te beweren.
    En in actie komen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.