Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtlijsten jeugdzorg Rotterdam geslonken

De wachtlijsten in de jeugdzorg in de regio Rotterdam zijn sinds 1 januari met 66 procent afgenomen. Dat heeft CDA-wethouder Peter Lamers in een gesprek met minister André Rouvoet van jeugd en gezin laten weten.
Wachtlijsten jeugdzorg Rotterdam geslonken

Begin dit jaar stonden 508 kinderen op een wachtlijst, op 15 september waren dat er 176. De meeste jongeren op de wachtlijsten hebben gedragsproblemen, groeien op in probleemwijken en hebben vaak gescheiden ouders of wonen in een gezin met een slechte financiële situatie.

Stijgen
Enkele weken geleden werd duidelijk dat de wachtlijsten in de jeugdzorg weer stijgen na aanvankelijke daling begin dit jaar. Het aantal jongeren en kinderen die langer dan negen weken op een indicatie moeten wachten verschilt echter per provincie en grootstedelijke regio.

Extra
Het Bureau Jeugdzorg in Rotterdam probeert de wachtlijsten weg te werken door vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. Ook zijn er meer pleeggezinnen beschikbaar dan begin dit jaar. Lamers verwacht dit jaar 2505 extra kinderen te kunnen helpen. De wethouder vindt zelf dat dit een topprestatie is.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.