Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wachtlijsten jeugdzorg opnieuw korter

Het aantal jongeren dat langer dan negen weken wacht op jeugdzorg is opnieuw gedaald. Op 1 januari 2009 stonden ruim 5500 jongeren op een wachtlijst, drie maanden eerder waren dat er nog 6300. Dat blijkt uit cijfers die de provincies donderdag naar buiten brachten. Daarmee zet de daling die al eerder zichtbaar werd zich door.
Wachtlijsten jeugdzorg opnieuw korter

De krimp van de wachtlijsten zat aanvankelijk vooral in het aantal jongeren dat wacht op de toegewezen zorg, maar in de tussentijd andere hulp krijgt. Nu zijn er ook veel minder jeugdigen die moeten wachten, maar nog helemaal geen hulp krijgen. Dat waren er op 1 oktober ruim 3900, begin dit jaar waren daar nog ruim 3400 van over.

Verder wegwerken
Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin heeft met de provincies, die verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg, afgesproken dat aan het eind van dit jaar geen enkele jongere nog moet wachten op de zorg waar ze recht op hebben. Het kabinet trekt hier 100 miljoen voor uit, de provincies steken 72 miljoen euro in het wegwerken van de wachtlijsten.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.