Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VVD: Overlastgevende jongeren aan de enkelband

Jongeren die keer op keer voor overlast zorgen, moeten een enkelband krijgen in combinatie met een gebiedsverbod of huisarrest. Hiermee kan worden voorkomen dat ze in bepaalde wijken buurtbewoners voortdurend intimideren en terroriseren, aldus de VVD donderdag. De partij lanceerde het idee in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.
VVD: Overlastgevende jongeren aan de enkelband

‘De grote etters kunnen we hiermee van de straat halen’, zegt Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming. Volgens haar moeten burgemeesters de bevoegdheid krijgen om de enkelband binnen 24 uur na signalering door de politie op te leggen. Bij overtreding van het gebiedsverbod kan de enkelbanddrager een boete of een celstraf worden opgelegd. Ook wil de VVD dat echte criminele jongeren al in het voorarrest een enkelband krijgen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

2 REACTIES

  1. Didan onderschat de problemen van de overlast gevende jongeren de draaideur criminelen zijn echt een probleem, veelal gaat het om onze marokaanse en antiliaanse “medenederlanders” ik wil nog verder gaan ze moeten op gesloten worden en alleen vrijkomen als ze zich gedragen.

  2. Lees alle reacties
  3. niet te geloven dit voorstel van die mevrouw van de vvd met de dubbele achternaam. ja laten we alle jongeren die het een beetje te bont maken aan de ketting leggen. zonder onderscheid te maken. het stemmen wegtrekken bij de pvv is begonnen. het komend half jaar zullen de politici over elkaar heen buitelen om de ene enge maatregel na de andere af te kondigen. enkelbanden , gebiedsgeboden, huisarresten: dit is pas het begin. mensen wees wijzer en stem op een partij die dit allemaal niet voorstelt !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.