Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijwilligers Humanitas chatten met Kerst

“Het luisterend oog” is de website van vrijwilligersorganisatie Humanitas, waar mensen hun verhaal kwijt kunnen over problemen, verdriet of alleen voor het contact. Ook met Kerst staan dertig vrijwilligers klaar voor online-hulpgesprekken.
Vrijwilligers Humanitas chatten met Kerst
Foto: Humanitas

Humanitas organiseert de Kerstchat voor de vijfde keer. Dertig vrijwilligers maken tijdens de Kerst tijd vrij voor een gesprek van mens tot mens. De website wordt rondom de feestdagen altijd goed bezocht. Op 25 en 26 december worden driemaal zoveel online-gesprekken gevoerd als op een gewone zondag.

Geholpen

Ook op alle andere dagen van het jaar kunnen mensen via de Humanitas chatsite praten met een vrijwilliger: www.hetluisterendoog.nl. De site is voor iedereen die behoefte aan contact met anderen. Overigens zijn in 2013 via deze Humanitas chat 7.600 online-gesprekken gevoerd. 85 Procent van de mensen voelt zich geholpen na het gesprek.

Veranderen

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten,  verdeeld over zes thema’s: eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, detentie, thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks zetten 12.000 vrijwilligers zich in voor zo’n 54.000 mensen om iets aan hun situatie te veranderen.

De chat is op beide kerstdagen 12 uur per dag bereikbaar, van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.