Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijspraak voor top Zwerfjongeren Limburg

De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de voormalige leiding van de Stichting Zwerfjongeren Limburg vrijgesproken van oplichting en valsheid in geschrifte. Volgens de rechter is er te weinig bewijs dat honderden uren te veel in rekening zijn gebracht voor een project in Heerlen waar (zwerf)jongeren onder begeleiding zelfstandig leerden wonen.

Tegen de directeur, financieel controller en een medewerker waren taakstraffen van 240 en 180 uur geëist. De gedupeerde verzekeraar CZ schatte de schade op een half miljoen euro.

Slordig

De rechtbank constateert dat de administratie en verantwoording naar het Zorgkantoor in Sittard weliswaar slordig en onprofessioneel was, maar dat de verschillen in zorgdossiers niet de beschuldiging van valsheid in geschrifte en oplichting rechtvaardigen. Bovendien twijfelen de rechters aan de betrouwbaarheid van een aantal getuigenverklaringen. Justitie bestudeert het vonnis en denkt nog na over een eventueel hoger beroep.

Spaargeld

In 2008 ging de stichting failliet, waarna 66 werknemers werden ontslagen. De zorg voor de jongeren en een deel van de ex-medewerkers zijn overgenomen door De Koraalgroep. Als gevolg van het faillissement werden de rekeningen van de zwerfjongeren geblokkeerd. Ongeveer 160 jongeren spaarden samen zo’n 60.000. Zij raakten hun geld kwijt, omdat het gespaarde bedrag niet apart was gezet.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.