Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vrijetijdsbesteding kinderen welvaartsafhankelijk

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen nemen minder vaak deel aan verenigingsactiviteiten dan kinderen uit gezinnen met een hoger inkomen. Ook gaan zij minder vaak op vakantie.
Vrijetijdsbesteding kinderen welvaartsafhankelijk

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, gemeten over 2006. De welvaartsgebonden verschillen in vrijetijdsbesteding waren in 2006 wel kleiner dan in 2004. In 2006 nam 54 procent van de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deel aan verenigingsactiviteiten. Bij kinderen uit gezinnen met een hoger inkomen was dat 72 procent. (Foto: beeldbank VWS)

Sportdeelname
Wel deden kinderen uit minder welvarende gezinnen even vaak aan sport als kinderen uit gezinnen met een hogere welvaart. In 2006 nam 54 procent van de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deel aan verenigingsactiviteiten. Bij kinderen uit gezinnen met een hoger inkomen was dat 72 procent.

Luxe uitjes
Ook bezochten ze even vaak een museum. In 2006 ging ruim 68 procent van de kinderen uit minder welvarende huishoudens minstens één keer met vakantie, tegenover 86 procent van de kinderen uit de gezinnen met een inkomen boven de lage-inkomensgrens. Dit aandeel is zowel voor de meer welvarende kinderen als voor kinderen uit minder welvarende gezinnen onveranderd gebleven ten opzichte van 2004.

Aantal
In 2005 leefden 429 duizend kinderen in een huishouden met een laag inkomen.Dat is 12,9 procent van alle kinderen. Het aantal kinderen met een lage welvaart is al een aantal jaren stabiel. In 2000 groeiden er nog beduidend meer kinderen op in een huishouden met een laag inkomen. (Bron: CBS)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.