Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraag naar verslavingszorg groeit

In 2007 is er een groter beroep gedaan op de verslavingszorg. Vooral de hulpvraag onder ouderen en jongeren groeit. Dat blijkt uit een voorpublicatie van de kerncijfers verslavingzorg over 2007.
Vraag naar verslavingszorg groeit

De kerncijfers zijn verzameld door de Stichting Informatievoorziening Zorg (SIVZ). Deze stichting beheert het Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem (LADIS).

Cijfers
Nog niet alle instellingen hebben hun gegevens ingeleverd, de voorlopige conclusies zijn gebaseerd op gegevens van zeventig procent van de instellingen voor verslavingszorg. De definitieve cijfers worden dit najaar verwacht.

Alcohol en cannabis
Op basis van deze voorlopige gegevens trekt de SIVZ de conclusies dat de hulpvraag in het algemeen is toegenomen is met 10 procent. Met name het aantal cannabis- en alcoholcliënten is gegroeid. De hulpvraag voor opiaten groeit niet of nauwelijks.

Leeftijd
Het zijn vooral jongeren onder de 25 jaar en ouderen die verslavingsproblemen hebben. Voor jongeren is cannabis de meest voorkomende problematiek, ouderen hebben vaker een alcoholverslaving.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.