Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volg Amsterdamse daklozen op social media

In navolging van een succesvol project in New York gaan vijf Amsterdamse daklozen via Twitter een inkijkje in hun leven geven. Het project Straatvogels gaat op 6 juni van start. De daklozen krijgen alle vijf een smartphone met tegoed en een workshop social media en zijn te volgen met het Twitteraccount @straatvogels.
Volg Amsterdamse daklozen op social media

Luc Tanja van de Protestantse Diaconie Amsterdam legde op Radio 1 uit wat het doel van de Twitteractie is: ‘We hopen dat de buitenwereld hiermee een beter idee krijgt over de diversiteit van daklozen; er zwerven een heleboel mensen die allemaal op hun eigen manier dakloos zijn geraakt’. Maar de initiatiefnemer hoopt ook dat het voor daklozen waardevol is omdat ze contacten op kunnen doen. Bijvoorbeeld: ‘Ik sta nu op het Waterlooplein. Wie biedt me een kopje koffie aan?’

Underheard
In New York was een dergelijk project een groot succes. Bekijk hier een Youtube-filmpje van het project Underheard >>. Het project in Amsterdam loopt tot 1 oktober 2012.

Bron: De Volkskrant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.