Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelaar in beroep tegen vrijgeven rangorde wijken

Minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken, Integratie) is vooralsnog niet van plan een vertrouwelijke brief uit 2007 over de rangorde van veertig probleemwijken te openbaren. Ze gaat pro forma in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam, die bepaalde dat zij die lijst wel moet vrijgeven.
Vogelaar in beroep tegen vrijgeven rangorde wijken

De rechtbank bepaalde eerder deze week dat de bewindsvrouw de brief moet vrijgeven. De uitspraak is gevolg van een WOB-procedure (Wet Openbaarheid van Bestuur)die een journalist van RTL Nieuws had aangespannen om inzage te krijgen in deze brief.

Onwenselijk

Vogelaar wil dat niet, omdat er een volgorde uit af te leiden is. Zij vindt dat onwenselijk, omdat de aandacht dan alleen maar naar de ‘slechtste wijken’ uitgaat en de bewoners daarvan gestigmatiseerd worden.

Negatieve energie
Ze wijst erop dat de laatste overeenkomsten voor de aanpak van de betrokken wijken onlangs zijn getekend. ‘Alle partijen willen enthousiast aan de slag met de uitvoering hiervan. De publicatie van een ranglijst geeft alleen maar negatieve energie’, aldus de minister.

Definief
Juristen van het ministerie bestuderen nu de uitspraak. Na de vakantie neemt de minister een besluit over een eventueel definitief hoger beroep. Vogelaar heeft de rechtbank gevraagd haar niet te verplichten tot publicatie totdat zij definitief besloten heeft. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.