Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voedselbanken doel van gulle gevers

De Stichting Voedselbank Nederland wordt momenteel overspoeld met giften. Dat kan voedsel zijn, zoals 150.000 eieren van de Nederlandse pluimveehouders. Maar de centrale heeft ook onder meer 15.000 tandenborstels, 4.000 fietstassen, 15.000 kerstpakketten van het blad Linda en 10.000 edities van de bijbelglossy Hemel ontvangen.
Voedselbanken doel van gulle gevers

De organisatie merkt een enorme groei aan aandacht door het televisieprogramma ‘Effe geen cent te makken’ waarin René Froger en zijn gezin rond moeten komen van een bijstandsuitkering. ‘Het taboe op de voedselbank begint te verdwijnen’, aldus een woordvoerder van de Stichting Voedselbank Nederland. Vorige week werd al bekend al dat het televisieprogramma heeft geleid tot een grotere toeloop op de voedselbanken.

Live show
Vanavond is op RTL 4 een grote live benefiet-finale te zien met de titel

Echt Geen Cent Te Makken: De Finale . Linda de Mol presenteert deze show, waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan de Voedselbank.

Voedselbank Nederland
De Stichting Voedselbank Nederland telt een netwerk van tachtig voedselbanken. De banken stellen de pakketten beschikbaar aan mensen die heel weinig van hun besteedbaar inkomen overhouden voor voeding en kleding. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.