Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vodafone traint personeel in omgaan met loverboys

Telecombedrijf Vodafone wil de verkoop van mobiele telefoons aan slachtoffers van loverboys aan banden leggen. Dat meldde een woordvoerder van Vodafone donderdag naar aanleiding van berichtgeving in nrc.next en NRC Handelsblad.
Vodafone traint personeel in omgaan met loverboys

‘De strekking van het volledige beleid moet nog worden bepaald. We denken aan training van winkelpersoneel om signalen van dwang op te pikken en eventueel door te verwijzen naar hulpinstanties’, aldus de zegsman.

Grote steden
NRC Handelsblad meldt dat vooral in de grote steden in het westen winkelmedewerkers regelmatig signalen krijgen dat er iets niet in de haak is. Ze vermoeden vaak wel dat er iets mis is, maar weten niet wat ze moeten doen. Of dergelijke vermoedens er in de toekomst toe leiden dat de verkoop niet doorgaat, kan Vodafone nog niet zeggen.

Prostitutie
Het aantal meisjes dat onder dwang telefoons koopt bij Vodafone is klein. Maar de gevolgen zijn vaak groot. Zo dwingen loverboys hun slachtoffers een duur abonnement af te sluiten, het toestel af te geven en de rekeningen te betalen. Om daaraan te voldoen, moeten zij soms als prostituee werken. Het beleid wordt volgens de woordvoerder ‘binnen nu en een paar maanden’ ingevoerd.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: NRC/ANP/foto: Koen Suyk/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.