Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VNN wil ghb op recept verstrekken

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) gaat bij wijze van proef de drug ghb verstrekken aan ernstig verslaafden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. VNN werkt samen met de landelijke inspectie van de GGZ aan een protocol dat het verstrekken van de illegale drug juridisch mogelijk moet maken.
VNN wil ghb op recept verstrekken

De VNN waarschuwde eerder al voor de toename van het aantal zwaar ghb-verslaafden in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Dit zijn vooral tieners die niet alleen tijdens het uitgaan ghb gebruiken, maar gedurende de hele dag. De vloeibare partydrug ghb is zeer verslavend. Al na een paar keer gebruiken kan iemand eraan gewend raken, zegt psychiater Wim van Loon in het dagblad.

Afkicken
De organisatie zegt dat het afkicken van ghb het beste werkt wanneer de drug steeds meer verdund wordt ingenomen. Ineens stoppen met de drugs kan wel, maar zorgt voor hevige ontwenningsverschijnselen. Het gecontroleerd verstrekken van de drugs, op recept dus, moet volgens VNN helpen om het aantal verslaafden terug te brengen.

Link:
Artikel Dagblad van het Noorden ‘Verslaafde aan ghb krijgt drug op recept’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.