Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vmbo zet iPad in tegen leesachterstand

In Vlaardingen krijgen vmbo-leerlingen met een leesachterstand deze maand bij wijze van proef iPads met een speciaal ontwikkelde 'App'. Doel is hun leesvaardigheid te verbeteren. Het gaat om een onderzoek van de Lentiz onderwijsgroep en een innovatieprogramma van SURFnet/Kennisnet.
Vmbo zet iPad in tegen leesachterstand

De software leest onder meer teksten voor en brengt het uitgesproken woord onderstreept in beeld. Het project ‘iLove reading’ is speciaal ontwikkeld voor vmbo-leerlingen in het leerwegondersteunend onderwijs. Dit type onderwijs is bedoeld voor leerlingen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Veel van de leerlingen zijn in hun leesvaardigheid achtergebleven. Ze halen daardoor geen plezier uit lezen. De iPad kan daar mogelijk verandering in brengen.

Handzaam formaat
Mogelijk heeft de iPad twee voordelen. Enerzijds zijn de interactieve mogelijkheden van het apparaat groot, anderzijds is het product interessant vanwege het handzame formaat. Het onderzoek in Vlaardingen loopt van september 2010 tot en met juli volgend jaar.  

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: Surfnet/Kennisnet, Foto: Lex van Lieshout, ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.