Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vliegende brigades scholen lijken succesvol

De inzet van 'vliegende brigades' op zeer zwakke scholen om de kwaliteit op te krikken, lijkt te werken. Van de 28 scholen waar het project met de vliegende brigades is afgerond, is 90 procent van het predicaat 'zeer zwak' verlost. Bij 42 scholen loopt de ondersteuning nog. Dat maakte het ministerie van Onderwijs maandag bekend.
Vliegende brigades scholen lijken succesvol

Minister Marja van Bijsterveldt bracht maandag een bezoek aan de basisschool De Tiende Penning in het Zuid-Hollandse Vierpolders. Dat is een van de scholen die door de hulp van de vliegende brigades niet meer aangemerkt wordt als zeer zwak.

Taal
De vliegende brigades worden ingezet op scholen waar de vakken taal en rekenen, het onderwijskundig handelen van leraren en de leerlingenzorg door de inspectie als onvoldoende zijn beoordeeld.

Toezicht
De teams staan scholen in de praktijk bij en worden bemenst door ex-inspecteurs, mensen uit de schoolbegeleidingsbranche en van de landelijke pedagogische centra. Scholen die van het predicaat ‘zeer zwak’ zijn verlost, blijven nog wel onder intensief toezicht van de onderwijsinspectie staan.

Omdat de inzet van de brigades zijn vruchten lijkt af te werpen, heeft de minister besloten ermee verder te gaan.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.