Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Belangenbehartigers bundelen samenwerking

Mensen met een beperking krijgen een sterkere vertegenwoordiging. Twee grote belangenorganisaties en een landelijk steunpunt voor cliëntenraden gaan vergaand samenwerken. De organisaties verstevigen elkaars uitgangspunten in een gezamenlijke werkagenda. Hiervoor hebben zij vorige week een intentieverklaring getekend.
<p>Mensen met een beperking moeten waar mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen en eigen keuzes kunnen maken.</p>
Mensen met een beperking moeten waar mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen en eigen keuzes kunnen maken. - Foto: ANP

VGN, Ieder(in) en het landelijk steunpunt voor cliëntenraden (LSR) geven bij de bekendmaking aan dat ze door decentralisaties in het sociaal domein en bezuinigingen de afgelopen tijd al intensiever zijn gaan samenwerken. De drie delen de overtuiging dat mensen met een langdurige zorgvraag zo volwaardig mogelijk aan de samenleving moeten kunnen deelnemen en daarbij hun eigen keuzes moeten kunnen maken.
De samenwerking vindt plaatst met wederzijds respect voor elkaars positie, waarin de partners in verschillende situaties vaak bondgenoot maar soms ook opponent zijn, stellen de organisaties bij hun bekendmaking.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.