Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzwegen incest in migrantengezinnen

Incest is in Marokkaanse kringen nog steeds een groot taboe, slachtoffers die naar buiten treden brengen de familie-eer in gevaar. In het leven van Ibtisam worden haar broers behandeld als prinsen en hoeven nooit ergens verantwoording over af te leggen. Seks is een taboe en buiten het huwelijk streng verboden; als het gebeurt, krijgt de vrouw vrijwel altijd de schuld.
Verzwegen incest in migrantengezinnen

Familie-eer
Er zit voor Ibtisam niets anders op dan haar mond te houden en haar broer jarenlang zijn gang te laten gaan. Dat houdt ze vol tot ze de leeftijd bereikt waarop ze beseft dat ze zwanger kan raken. Op dat moment komt ze in opstand.

Ervaringen
Een meisje voor dag en nacht is een waargebeurd verhaal over de verzwegen problematiek van incest in migrantengezinnen in Nederland. Het is voor het eerst dat een Marokkaans/Nederlandse vrouw, die als politieagent werkt bij de politie Amsterdam Amstelland, haar ervaringen publiceert.

Get Microsoft Silverlight

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Bron: NOVA

1 REACTIE

 1. helaas;in hollandse gezinnen net zo veel, procentueel gezien;En net zo taboe. mensen kunnen niet naar buiten treden; zowel in instituties, als gezinnen, als ook verkachtingen door beknde/wildvreemde.
  En ja daar moeten we echt wat aan doen; dit taboe te doorbreken. Zeker in die gezinnen van andere herkomst is de hulpverlening niet veilig. daat dit teveel gezinsgericht is, en dader gericht; en veelal slachtoffers niet geloofd worden; en familie niet buiten de deur gehouden kan worden.
  Slachtoffres kunnen nergens terrecht; en als ze het zwijgen doorbreken; kan niemand hun, veiligheid garanderen;OOK aangifte doen is levengevaarlijk;maar zelfs, het vertrouwen; dit bespreekbaar te kunnen maken;wordt niet voldoende in acht genomen, gerespecteerd.
  Plus de eindeloze versnipperingen der instanties; Maakt dat je overal weer opnieuw kan beginnen; en overal weer opnieuw; je veiligheid; en vertouwen te grabbel wordt gegoord. EErs beleid;voor allen mensen in dit soort situatie.
  Vandaar vond ik het een gemiste kans; van Hirshi ALi; dat zij niet opkwam voor allen slachtoffers van stelselmatig ,huiselijk geweld; en de velen vormen dat vaak gelijkertijd aannneemt.
  Vooe Hollanders; is dit in hollandse gezinnen nog meer taboe; als, zolang, we menen;willen geloven dat dit; grootste probleem en oorzaak van moord nummer 3.
  Wat In gezinnen plaatsvind, gebonden is aan een cultuur. Bij ons is het niet anders en even structureel, veelvoorkomend, en hopeloos. taboe nog meer. Het niet willen geloven; is blijkbaar, te belangrijk.
  helaas.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.