Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgingshuis Osira Amstelring onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de verzorgingshuizen van de Amsterdamse stichting Osira Amstelring onder verscherpt toezicht gesteld. Er is te weinig deskundig personeel en geen vertrouwen in de leiding.
Verzorgingshuis Osira Amstelring onder verscherpt toezicht

In de verzorgingshuizen worden ouderen en lichamelijk gehandicapten verpleegd. Volgens de inspectie is de situatie er zeer zorgelijk. Er is te weinig deskundig personeel, de woonomgeving van de bewoners onveilig door achterstallig onderhoud en er is geen vertrouwen tussen cliënten en personeel en de raad van bestuur.

Reorganisaties
Osira verkeert in grote financiële problemen, stelt de inspectie. Volgens de instelling zelf zijn die problemen overigens voorbij. In het verleden waren er veel reorganisaties. Volgens de inspectie stuurt de leiding van de stichting te weinig aan op verbetering van de situatie bij de zorginstelling.

Doortimmerd plan
Het verscherpt toezicht duurt voorlopig zes maanden. Osira Amstelring krijgt een maand de tijd om met een doortimmerd plan te komen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Inspecteurs houden de instelling ondertussen extra in de gaten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.