Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwijsindex verliest broertje en zusje uit het oog

Het Rijk werkt aan een ‘gezinsfunctionaliteit’ in de Verwijsindex risicojongeren (VIR). Nu is de index alleen gericht op de individuele jeugdige, waarmee het systeem de broertjes en zusjes uit het oog verliest. Er wordt nu een wetsvoorstel voorbereid voor de gezinsfuctionaliteit.
Verwijsindex verliest broertje en zusje uit het oog

De verwijsindex risicojongeren (VIR) is een digitaal systeem dat risicosignalen van hulpverleners over jongeren (tot 23 jaar) bij elkaar brengt. Het is de taak van gemeenten om de aansluiting van ‘hun’ lokale hulpverleners op de landelijke verwijsindex te organiseren. Bij vrijwel alle gemeenten is dit in de zomer van 2011 gerealiseerd.

Prima resultaat
Ruim 400 gemeenten zijn inmiddels aangesloten. Gregor Neggers, beleidsmedewerker bij VWS vindt dat een prima resultaat maar het zegt volgens hem niet alles. ‘Er zijn heel veel mensen bezig met de verwijsindex. Sommigen zijn laaiend enthousiast. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat anderen sceptisch blijven’, aldus de beleidsmedewerker.

Evaluatie
Beleidsmedewerkers van VWS zullen dit jaar met gemeenteambtenaren en professionals spreken om de gegevensuitwisseling te verbeteren.  Ook wordt de verwijsindex geëvalueerd.

Bron: Rijksoverheid/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.