Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwaarlozing in gezin eerder signaleren

Als er signalen zijn dat ouders hun kinderen verwaarlozen, moeten hulpverleners sneller ingrijpen. Ook als een kind regelmatig zonder ontbijt naar school wordt gestuurd. Dat heeft minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) vandaag in Groningen gezegd.
Verwaarlozing in gezin eerder signaleren

Rouvoet opende het congres ‘Vroeg erbij, beter meedoen’ over het belang van preventie in de gezondheidszorg. Volgens de minster moet de hulpverlening zich de komende jaren meer richten op preventie en vroege signalering. Dat kan het ontstaan van relatief lichte psycho-sociale problemen maar ook regelrechte fysieke mishandeling voorkomen.

Ouders verantwoordelijk
Rouvoet wil niet tornen aan de verantwoordelijkheid van de ouders voor hun kinderen. Maar de overheid en de professionele hupverleners kunnen die ouders daarbij desgewenst een handje helpen, bood hij aan.

Opvoedingsondersteuning
Die steun is vrijwillig, beklemtoonde de minister. ‘Ik wil ouders zeker geen opvoedingsondersteuning opdringen, zoals mij wel eens is aangewreven.’ Wat Rouvoet betreft kan er alleen van dwang sprake zijn als de ’veiligheid of ontwikkeling van een kind serieus in gevaar is’’. (Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.