Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Verslaafden bepalen straks Rotterdams straatbeeld’

Ongeveer duizend psychiatrische patiënten zullen volgend jaar in Rotterdam en omstreken op straat belanden door de bezuinigingen. Dat voorspelt de Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bouman GGZ in een brandbrief de gemeenten Rotterdam, Dordrecht, Vlaardingen en Spijkenisse.
‘Verslaafden bepalen straks Rotterdams straatbeeld’

Door de bezuinigingsmaatregelen krijgen instellingen minder budget en moeten ggz-patiënten een eigen bijdrage gaan betalen. Bouman GGZ moet als gevolg van alle bezuinigingen taken afstoten en een aantal locaties sluiten. Daarbij gaan 90 volledige arbeidsplaatsen verloren. Ongeveer 1000 patiënten krijgen dan geen behandeling meer of de behandeling wordt drastisch beperkt, zo meldt voorzitter Sjef Czyzewski in de brief.

Aderlating

Bouman GGZ verwacht een omzet verlies van ruim 7 miljoen euro. ‘Een forse aderlating, zeker gelet op het feit dat wij nog steeds kampen met wachtlijsten. Wij kunnen nu niet anders dan de taken die de gemeenten niet meer financieren schrappen.’

Leefklimaat
De voorzitter dringt aan op een gesprek met de gemeenten. Hij verwacht dat het leefklimaat in de stad zal veranderen. Het straatbeeld zal volgens hem straks bepaald worden door verslaafden en de onveiligheid zal toenemen. ‘Het gaat hierbij om de meest kwetsbare mensen die zonder adequate behandelingen zichzelf en hun omgeving schade berokkenen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Bouman GGZ

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. We gaan weer terug naar af, eerst moesten alle verslaafden van de straat en werden her en der ondergebracht waaronder op Oude Haven van Delta en nu word alles weer teruggedraaid waar zijn ze daar in Den Haag mee bezig???
    Het is waar er lopen er meer buiten als dat er binnen zitten en die delen ook nog eens de lakens uit.
    Schandalig!!
    Een boze welzijnswerker

  3. Ach…met die doorgaande bezuinigingen overal op en het meer moeten betalen daarvoor blijft het oplopende verslaafdenprobleem niet alleen beperkt tot Rotterdam, maar zal dat verder uitbreiden over heel NL. Je ziet ook steeds meer gebruikers van allerlei genotsmiddelen om de toenemende misère uit het hoofd te krijgen. De nawerking ervan komt later…meestal als het te laat is. Helaas hebben wij tegenwoordig regeringen die alleen om mensen geven die kunnen dokken aan de staat. Zoniet: dan verval je tot een minderwaardige burger…want zo wordt je dan behandeld. Dat blijkt voor vele funest te zijn, die gaan (ook) aan de genotsmiddelen om die gedachte te verdrijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.