Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verplicht digitaal dossier jeugdgezondheidszorg per 1 juli 2010

De digitaliseringsplicht voor de jeugdgezondheidszorg gaat per 1 juli 2010 van kracht. Dit heeft Minister Rouvoet gemeld aan de Tweede Kamer. Deze datum is gekozen in overleg met het veld om zo veel mogelijk organisaties in staat te stellen aan deze verplichting te voldoen.
Verplicht digitaal dossier jeugdgezondheidszorg per 1 juli 2010

De digitaliseringsplicht is vastgelegd in de Wet publieke gezondheid. Hierdoor moeten gemeenten ervoor zorgen dat de JGZ digitaal gaat werken. De verwachting is dat het grootste deel van de JGZ-organisaties op 1 juli 2010 digitaal werkt. Dat betekent dat ieder kind dat vanaf dat moment bij de betreffende JGZ-organisatie in zorg is, bij het eerstvolgende consult een digitaal dossier krijgt.

Wetsartikel
Dit onderdeel van de Wet publieke gezondheid was niet tegelijkertijd met de andere onderdelen van de Wet publieke gezondheid in december 2008 van kracht geworden. Dit vanwege vragen van en nader overleg met de Eerste Kamer. Op 30 juni 2009 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het van kracht worden van het betreffende wetsartikel.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Ministerie van Jeugd en Gezin Foto:ANP/David van Dam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.