Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeg- en verzorgingshuis: kamer leeg in 13 dagen

Per 1 januari 2009 is de doorbetaling van verpleeg- en verzorgingstehuizen na het ovelijden van een cliënt gelijkgetrokken naar 13 dagen. Bij verpleeghuizen stopte de bekostiging voorheen 1 dag na het overlijden. Verzorgingshuizen kregen hiervoor 30 dagen. Dat meldt het ministerie van VWS.
Verpleeg- en verzorgingshuis: kamer leeg in 13 dagen

De 13 dagen zijn bedoeld om de periode te overbruggen tussen het overlijden van een bewoner en bezetting van de kamer door een nieuwe cliënt. Het is aan de instelling te bepalen hoeveel dagen ze nodig heeft en hierbij rekening te houden met de nabestaanden en het huisvesten van de nieuwe cliënt. Ook is het aan de instelling zelf om te bepalen hoeveel dagen de kamer beschikbaar is voor nabestaanden, na overlijden van een cliënt.

Monitoren
Staatssecretaris Bussemaker heeft in een brief aan de Tweede Kamer toegezegd te monitoren hoe zorginstellingen omgaan met het ontruimen van kamers na overlijden van cliënten.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.