Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlof jongeren moet beter

Het verlof van criminele jongeren die intensief worden behandeld in een jeugdinrichting, moet verbeteren. Twee inspectiediensten concluderen dat het verlof van deze jongeren meer moet bijdragen aan hun terugkeer in de samenleving.
Verlof jongeren moet beter

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft maandag een rapport daarover van de Inspectie voor de Sanctietoepassing en de Inspectie Jeugdzorg naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij onderschrijft de bevindingen en ziet in het rapport een aansporing om het verlofbeleid te verbeteren. Het gaat om jongeren die een PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen) opgelegd hebben gekregen.

Onderbreking
De inspecties schrijven dat de jongeren meer betrokken moeten worden bij een tijdelijke onderbreking van hun detentie. Ook bijvoorbeeld scholen, werkgevers, hulpverleners en de reclassering moeten meer inspraak krijgen bij het verlof van een jongere.

Misdrijf
De kinderrechter kan een PIJ-maatregel opleggen aan een jeugdige crimineel die een ernstig misdrijf heeft gepleegd en intensieve hulp en behandeling nodig heeft. De maatregel wordt ook wel jeugd-tbs genoemd.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Pieter Franken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.