Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verklaring van goed gedrag wordt internationaal

De zogenoemde verklaring van goed gedrag krijgt een Europese dimensie. Van mensen die in Nederland met kinderen willen werken, kan straks worden gecontroleerd of ze ooit in een ander Europees land strafrechtelijk zijn vervolgd voor een zedenmisdrijf.
Verklaring van goed gedrag wordt internationaal

Omgekeerd kunnen andere Europese lidstaten dan navraag doen naar Nederlanders die daar werk met kinderen zoeken. De Europese ministers van Justitie hebben plannen daartoe maandag besproken tijdens een ontmoeting in Luxemburg. Minister Ernst Hirsch Ballin zei na afloop dat hij en zijn collega’s positief zijn over nieuwe maatregelen om de uitbuiting van kinderen en kinderpornografie steviger aan te pakken.

Misbruik
Hirsch Ballin heeft in Luxemburg ook voorgesteld een gezamenlijke oproep te doen aan landen waar sekstoerisme plaatsvindt, bijvoorbeeld in Zuidoost-Azië. De bewindsman wil dat die landen zich meer inzetten voor de opsporing en vervolging van toeristen die zich schuldig maken aan kindermisbruik. Dat moet in eerste instantie in die landen zelf gebeuren, maar zonodig moeten ze ook informatie doorspelen, zodat de Europese lidstaten kunnen optreden tegen eigen burgers die over schreef zijn gegaan.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.