Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vergoeding voor betere stageplekken zorg

Zorginstellingen die in het studiejaar 2007-2008 stageplaatsen aanbieden, komen in aanmerking voor een vergoeding van VWS. Staatssecretaris Bussemaker hoopt met dit stagefonds op meer stageplaatsen en een betere begeleiding van stagiaires in de zorg.
Vergoeding voor betere stageplekken zorg

Het doel van het stagefonds is het stimuleren van de instroom en doorstroom van zorgpersoneel en de verbetering van de kwaliteit van de zorg. In totaal is voor het aankomende studiejaar 59 miljoen euro beschikbaar, oplopend tot 65 miljoen euro in 2010 en 2011. De vergoeding voor een stageplek is afhankelijk van de opleiding, zo meldt het ministerie.

BOL & BBL
Alle instellingen die zorg leveren in het kader van de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) of de Wet op de Jeugdzorg komen in aanmerking voor een vergoeding. Het gaat dan om stageplaatsen voor leerlingen die de beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen aan een verpleegkundige, verzorgende of sociaalagogische opleiding. En om de beroepspraktijkvormingsplaatsen van leerlingen die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen.

Lasten
De regeling is zo vormgegeven dat de administratieve lasten voor de zorginstellingen zo beperkt mogelijk zijn. Ze hoeven zelf geen initiatief te nemen om een subsidie aan te vragen. VWS heeft voor alle zorginstellingen het aantal stageplaatsen met bijbehorende vergoeding berekend. De instellingen ontvangen nog deze week een brief met een ingevuld aanvraagformulier, dat ze indien nodig kunnen aanpassen en dan kunnen ondertekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.