Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verbeter de chronische zorg

Denkt u dat de zorg voor chronisch zieken beter kan? Dan is dit de kans om er iets aan te doen. Onder het motto ‘samen bereiken we meer’ nodigt Vilans zorgprofessionals uit deel te nemen aan de nieuwe online community.
Verbeter de chronische zorg

In de community kan onder de knop ‘ideeën’ worden meegepraat over vernieuwingen in de chronische zorg. Er zijn specifiek drie uitdagingen benoemd  waarmee Vilans aan de slag wil gaan:

Zorgstandaarden
Tailormade zorg: om de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg voor chronisch zieken zeker te stellen, is tailormade zorg nodig. Zorg op basis van zorgstandaarden en protocollen, die aansluit bij wat voor de patiënt belangrijk is. De community is op zoek naar ideeën om het consult voor chronisch zieken persoonlijk te maken;
 
Zorgprofessional
De nieuwe zorgprofessional: zorg voor chronisch zieken vraagt om langdurige begeleiding. Door patiënten meer regie te geven kunnen ze een deel van de zorg zelf op zich nemen. Hoe kan de nieuwe zorgprofessional de patiënt coachen bij dit proces? Er worden ideeën, inzichten verzameld waarmee de zorgprofessional kan groeien in zijn rol;

Normaal leven
Iedereen aan boord: mensen met een chronische ziekte willen niets liever dan een normaal leven leiden en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Niet iedereen lukt dat. Sommige chronisch zieken hebben te maken met complexe problemen. Via de community werken zorgprofessionals en Vilans aan een toolkit met praktische hulpmiddelen die patiënten met een complexe zorgvraag verder helpen.
 
Meedenken
Bent u als zorgprofessional werkzaam in de zorg voor chronisch zieken en wilt u meedenken over deze thema’s? Dan nodigt Vilans u uit om deel te nemen. U kunt ideeën lanceren, proefballonnetjes oplaten, voorstellen doen, reageren op ideeën van anderen en stemmen op een sterk idee. Let wel, het is een gesloten groep, alleen bedoeld voor zorgprofessionals. Meer informatie: vilans.nl(voer ‘chronisch zieken’ als zoekterm in).

Bron: Foto: ANP Foto/Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.