Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Veiligheid in jeugdinrichtingen beter’

De veiligheid in de justitiële jeugdinrichtingen gaat erop vooruit. Dat hebben vier rijksinspecties (Jeugdzorg, Gezondheidszorg, Onderwijs en Sanctietoepassing) vastgesteld. De instellingen zijn nu beter in staat hun werk te doen. Ze hebben voorwaarden voor een veilig leef-, behandel- en werkklimaat. 'In geen enkele inrichting is nog sprake van een ernstig veiligheidsrisico', aldus de onderzoekers.
'Veiligheid in jeugdinrichtingen beter'

In 2007 was er nog grote ontevredenheid, maar de aanbevelingen die toen zijn gedaan, werden goed opgepikt. De financiële randvoorwaarden zijn beter en de groepen kleiner. Er is ook geïnvesteerd in scholing en begeleiding van personeel.

Menskracht
De inspecties constateerden wel dat er op het punt van de psychiatrie soms onvoldoende menskracht en kennis is. ‘Veel van de opgesloten jongeren kampen met ernstige psychische stoornissen.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.