Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitstel onderzoek mishandeling pleegzorghuis

Een eigen onderzoek naar het eigen functioneren van jeugdzorginstelling William Schrikker Groep (WSG) naar mogelijke mishandeling in pleegzorghuis De Loot wordt uitgesteld.
Uitstel onderzoek mishandeling pleegzorghuis

De WSG zegt dinsdag dat te doen op verzoek van de politie en het Openbaar Ministerie. Volgens WSG willen politie en OM eerst een eigen strafrechtelijk onderzoek afronden. WSG wil dat niet in de weg zitten.

Mishandelingen
WSG plaatste kinderen in De Loot in Nieuwleusen, dat geen onderdeel is van de instelling zelf. Een aantal ouders van kinderen deed eerder ook aangifte van mishandelingen. De mishandelingen zouden zich hebben afgespeeld tussen 1984 en 2010. Volgens ex-pupillen en hun ouders werden kinderen geregeld geslagen met een mattenklopper. Ook moesten zij voor straf buiten in de kou gaan staan en werden zij vastgebonden op een stoel. Medio 2010 kwam een nieuw echtpaar aan de leiding van De Loot te staan. Hen treft voor zover bekend geen blaam.

Christelijk
Pleegzorghuis De Loot maakt deel uit van de streng-christelijke organisatie Terebint uit Punthorst (gemeente Staphorst). De Terebint heeft ‘met ongeloof’ kennis genomen van de beschuldigingen maar herkent die niet, aldus een verklaring.

Bron: ANP/ Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.