Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitbreiding daklozenopvang Eindhoven

Eindhoven opent in de loop van volgend jaar zes nieuwe opvangcentra voor dak- en thuislozen. De gemeente heeft dat dinsdag aangekondigd.
Uitbreiding daklozenopvang Eindhoven

Door Alexandra Sweers – De stad telt nu 940 dak- en thuislozen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat uit een inventarisatie van maart blijkt dat bijna 900 mensen in Eindhoven een serieus risico lopen hun huis te verliezen.

Preventie
In deze risicogroep bevinden zich onder meer de zorgmijders, cliënten die uitgeschreven zijn bij de ggz en cliënten met verschillende vormen van woonbegeleiding. ‘Uiteraard zetten wij ons in om te voorkomen dat mensen dakloos worden, maar deze preventie werkt niet voor iedereen’, aldus de woordvoerder.

Juichen
Het is nog niet bekend waar de nieuwe voorzieningen komen, maar volgens de gemeente komen alle wijken en buurten in aanmerking. ‘Veel buurtbewoners staan natuurlijk niet te juichen om daklozenopvang in hun buurt. Maar als iedereen dat roept, dan kan de gemeente niets meer doen. Daarom gaan we in gesprek met de buurtbewoners over de voorwaarden en de gevoelens van onvrede’, aldus de woordvoerder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.