Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tv-programma pleegzorg gaat niet door

De plannen van televisieproducent John de Mol voor een televisieserie waarin pleegkinderen hun pleegouders kiezen zijn van de baan. Dat heeft een woordvoerder van De Mols productiebedrijf Talpa zaterdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.
Tv-programma pleegzorg gaat niet door

De Mol noemt de kritiek die het programma bij voorbaat al kreeg als reden. De tv-producent heeft geen zin meer ‘zijn formules steeds maar te moeten verdedigen’, laat hij weten.

Pleeggezin
Talpa wilde voor de show samenwerken met Jeugdzorg om aandacht te vragen voor het grote tekort aan pleeggezinnen. Jeugdzorg liet begin juli weten blij te zijn met het idee achter de serie maar was in eerste instantie niet blij met het format ‘waarbij een jeugdige publiekelijk voor een pleegouder kiest’. De organisatie kondigde aan hierover in gesprek te treden met Talpa.

Kamerleden toonden zich kritisch over het programma. ‘Walgelijk’, noemde SP-Kamerlid Renske Leijten de serie op Twitter. Lees ook de blog van Dik Hooimeijer over dit onderwerp

Bron: ANP/ANP-Photo/Cynthia Boll

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.