Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Turkse federaties strijden samen tegen eerwraak

Negen grote Turkse federaties hebben dinsdag een protocol ondertekend, waarin zij afspreken gezamenlijk in actie te komen tegen eergerelateerd geweld. Nauw contact met de politie en vrouwenopvang in tien pilotgemeenten moeten eerwraak in Nederland terugbrengen.
Turkse federaties strijden samen tegen eerwraak

De nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie Van der Laan complimenteerde de organisaties met dit resultaat. Hij vindt het onontbeerlijk dat gemeenten, hulpverleners en politie deze organisaties nu verder ondersteunen.
Van der Laan wil voor de zomer volgend jaar daarover concrete afspraken maken met tien gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, als een soort koplopers.

Taboe
Het Inspraakorgaan Turken in Nederland(IOT) benadrukte dat er veel moet worden geïnvesteerd in het onderling vertrouwen. In dagblad Trouw zegt de directeur van het IOT dat eergerelateerd geweld een afschuwelijk taboe is geweest, maar dat het heel langzaam bespreekbaar is geworden. Met het ondertekenen van het protocol zijn de federaties verplicht eerwraak aan te pakken en voorlichting te geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.