Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Turken voeren actie tegen jeugdzorgbeleid

Naar schatting 100 tot 150 Turkse demonstranten hebben vrijdagochtend in Lelystad van zich laten horen tegen het jeugdzorgbeleid in ons land. Het protest had plaats op het Stadhuisplein.
Turken voeren actie tegen jeugdzorgbeleid
Foto: ANP Photo

Aanleiding voor de actie is de onrust die in Turkije en onder Nederlandse Turken is ontstaan over de opvang van Turks-Nederlandse kinderen bij homostellen of gezinnen met een andere religieuze achtergrond.

Lagere opkomst

Aanvankelijk wilden de betogers voor de deur van Jeugdzorg demonstreren maar omdat de gemeente 1000 mensen verwachtte, was gekozen voor het grotere plein in het centrum. De opkomst was uiteindelijk veel lager.

Burgemeester

De demonstranten hadden enkele spandoeken en protestbordjes bij zich waarop teksten stonden als ‘Bureau jeugd zonder zorg’ en Jeugdzorg blijf af van onze kinderen’. Onder de sprekers was onder anderen burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. ‘Laten we vooropstellen, Jeugdzorg haalt niet zomaar een kind uit een gezin weg. Er kunnen altijd nog dingen verbeterd worden, maar in 99,9 procent van de gevallen gaat het gewoon goed.’ Haar uitspraken leverden boe-geroep op van de demonstranten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.